Umjetnik

Životopis

Izložbe

Galerija

Iz kritike

Kontakt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Umjetnik
životopismjetnik


Ivica Vlaši
ć rodjen je 1954. u Varešu, ali se već 1960. skupa s roditeljima vraća u očevo rodno mjesto Glavice kod Livna. Po završetku osnovne i srednje škole u Livnu upisuje Akademiju za likovne umjetnosti u Sarajevu gdje je diplomirao 1976. godine.

Iste godine slijedi studijsko putovanje u Pariz. Specijalizira slikarstvo kao stipendist Poljske vlade 1981. godine u Varšavi. Sudjeluje u likovnim kolonijama od Primoštena do Okića, Slavonskog Broda, Djurdevca, Daruvara i dr. član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) Split i član Društva Hrvatskih likovnih stvaratelja Herceg Bosne (DHLSH-B) . Za svoj stvaralački rad primio je brojne nagrade i priznanja kao i zahvalnice za sudjelovanje u humanitarnim donacijama za Republiku Hrvatsku i Herceg Bosnu.

Ivica Vlašić je uvršten u Enciklopediju hrvatske umjetnosti u izdanju Leksikografskog zavoda "Miroslav Krleža" u Zagrebu 1996.

Uvršten je godine 1997. u Nacionalnu zbirku grafika Hrvatskog kluba za medjunarodnu suradnju kao "Aetas aurea hrvatske grafike" sa svoje dvije grafike "Pogled na Kamešnicu" i "Primošten".

1998. godine otvara privatnu galeriju "VLAšIć" u T.P.C. "FORUM" - Livno. Živi i radi u Livnu.

 

 

 

 

 

 

 
© Art Galerija Vlasic 2002